Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Σόφια, κατά την οποία έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης είχε συνομιλίες και με την επικεφαλής της δημοτικής αρχής της βουλγαρικής πρωτεύουσας Ιορντάνα Φαντάκοβα.

«Ανοίγουμε μια πόρτα συνεργασίας, η οποία δεν υπήρχε. ΄Η, τουλάχιστον δεν υπήρχε επαρκής επικοινωνία ούτε με τη Σόφια, ούτε με τη Φιλιππούπολη, με την οποία η Θεσσαλονίκη είναι και αδελφοποιημένη πόλη. Γι’ αυτό και ανοίγουμε έναν νέο δρόμο, γιατί σαν γείτονες πρέπει να έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τις καλλιεργούμε αυτές τις σχέσεις. Στα λόγια μόνο, δεν γίνονται πράγματα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει, σιγά σιγά, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε στο παρελθόν εκείνα που μας χωρίζουν», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπουτάρης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους του βουλγαρικού και ξένου Τύπου, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Σόφιας.

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοένα και αυξανόμενη παρουσία και συμμετοχή των Βουλγάρων στις διάφορες εκδηλώσεις της οικονομικής και της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πολιτιστική και οικονομική ατζέντα της Θεσσαλονίκης φέτος και την επόμενη διετία, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου να ενημερώνουν το βουλγαρικό κοινό για τις επικείμενες εκδηλώσεις.