Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό στην Κρήτη μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των αριστερών οργανώσεων που προασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών.

Αυτή τη φορά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις βίας εναντίων μεταναστών στη Ραφήνα και την Καλαμάτα ήταν αυτή που… άναψε το φιτίλι.

Στη σκληρή ανακοίνωσή του το Στέκι έδωσε χαρακτηριστικά… μαφίας στη Χρυσή Αυγή. Χαρακτήρισε τα μέλη της ως εγκληματίες και τόνιζε ότι το να απευθύνεται κανείς σε αυτά για να αντιμετωπίσει φαινόμενα παραβατικότητας είναι τουλάχιστον αφελές αν όχι επικίνδυνο.

Η Χρυσή Αυγή έδωσε την απάντησή της με μία ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα από την ιστοσελίδα της τοπικής Κρήτης. «Το “επιδοτούμενο” στέκι λάθρο-μεταναστών προέβη για μια ακόμη φορά σε ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής η οποία είναι γεμάτη ανακρίβειες και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Προτρέπουμε όποιον θέλει να ζητήσει τα ποινικά μητρώα των στελεχών μας και το ίδιο να πράξει και σε στελέχη της ακροαριστεράς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Και τονίζεται: «Τότε θα πάρει πολλές απαντήσεις για το ποιοι είναι οι εγκληματίες. Επίσης εδώ και δύο σχεδόν μήνες περιμένουμε να μας πουν έναν δολοφονημένο από την Χρυσή Αυγή αλλά ακόμη τον… ψάχνουν. Εμείς υπενθυμίσαμε ήδη σε δήλωση μας, ονομαστικά τα 80 και πλέον δολοφονημένα θύματα της ακροαριστεράς στην Ελλάδα, τα τελευταία μόνο χρόνια!

Για τις δολοφονικές επιθέσεις των χαϊδεμένων τους λαθρομεταναστών δεν θα γράψουμε τίποτα διότι θα χάσουμε το μέτρημα. Ας σταματήσουν λοιπόν τις ανοησίες περί παλικαριών και εγκληματιών διότι ο γάιδαρος δεν μπορεί να πει τον πετεινό κεφάλα… Εξ’ άλλου την απάντηση, τους δίνει ήδη η Ελληνική κοινωνία, και εκείνοι δεν χάνουν την ευκαιρία να της δείξουν πλέον το μίσος τους προς αυτήν».