Εκπρόσωποι των συνταξιούχων συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η αντιπροσωπεία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από τον υπουργό να βρεθεί λύση στο θέμα της πίστωσης των φαρμάκων γιατί, όπως λένε, «πλέον δεν έχουμε λεφτά να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα φάρμακά μας».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συνταξιούχων, ο υπουργός Υγείας τους αποκάλεσε τραμπούκους και υποστήριξε ότι ψεύδονται διότι έχουν φάρμακα.

Νωρίτερα, περίπου τριάντα συνταξιούχοι κατέλαβαν το υπουργείο και ζητούσαν επανειλημμένα να συναντηθούν με κάποιον από την ηγεσία και ένας εξ αυτών λιποθύμησε.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, με αίτημα να δοθούν φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς εμπόδια και να μην γίνονται οι συνταξιούχοι τα θύματα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του υπουργού.

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ.