Αγνωστοι δράστες κατέστρεψαν ολοσχερώς περίπου 120 ξαπλώστρες και 60 ομπρέλες στην παραλία του Μπάλου στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα haniotikanea.gr τα συγκεκριμένα σετ ομπρελοκαθισμάτων είχαν αγοραστεί φέτος από την ‘ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.’ «προκειμένου να είναι συμβατά με τη φυσιογνωμία και το φυσικό κάλλος της περιοχής και αποτελούσαν περιουσία των δημοτών της Κισάμου», όπως επισημαίνει ο Δήμος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης επισημαίνει πως «πολύ έγκαιρα είχαμε επισημάνει τον πόλεμο που δέχεται ο Δήμος μας από συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που είχαν μάθει να λυμαίνονται την περιοχή με τεράστιο τζίρο (που προσεγγίζει ποσό εκατομμυρίων ευρώ ετησίως), τα σχέδια των οποίων χάλασαν όταν τέθηκε σε εφαρμογή το Διαχειριστικό Σχέδιο και ο Κανονισμός Λειτουργίας της περιοχής». Κατά τον δήμαρχο, «ο πόλεμος αυτός πέρασε από πολλά στάδια: επικοινωνιακά ‘χτυπήματα’, ενδικοφανείς και δικαστικές προσφυγές, στοχευμένες ‘καταγγελίες’ και τελευταία, εγκληματικές και ποινικά κολάσιμες ενέργειες».

Ο κ. Μυλωνάκης ξεκαθαρίζει σε έντονο ύφος πως «σ’ αυτόν τον ‘πόλεμο’ μπορεί να νικήσει μόνο εκείνος που έχει τη δύναμη των πολιτών και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι ευκαιριακοί σύμμαχοι τους».

Ο Δήμος δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, και «θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο την περιοχή του Μπάλου που αποτελεί ‘σημαία’ της τουριστικής προβολής της Κρήτης και όχι μόνο και ότι δεν τον πτοούν ενέργειες παράνομες με σκοπό τον εκφοβισμό».