Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Καρτερού, οι οποίοι έμειναν για 5 ολόκληρες ημέρες χωρίς νερό. Στην περιοχή μένουν αυτή την περίοδο πολυμελείς οικογένειες που στην πλειοψηφία τους έχουν έρθει στην Κρήτη για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Κάτοικοι μιλώντας στο prismanews.gr χαρακτηρίζουν Τραγική και απαράδεκτη την κατάσταση και την αδιαφορία της ΔΕΥΑ Χερσονήσου, οι προσπάθειες επικοινωνίας όλες αυτές τις ημέρες έπεφταν στο κενό και έπειτα επαλειμμένες κλήσεις μόλις χθες τα ξημερώματα ήρθε κάποιος και έφτιαξε το πρόβλημα.

Η κυρία Σκοπ., η οποία και κατήγγειλε το περιστατικό περιγράφει μια κατάσταση που θυμίζει άλλες εποχές:

Ερχόμαστε από Αθήνα στην Κρήτη για διακοπές. Νοικιάζουμε σπίτι όλο το χρόνο και ερχόμαστε εδώ πολλά χρόνια. Πάντα υπήρχε σχετικό πρόβλημα με το νερό, όμως ποτέ δεν είχαμε μείνει χωρίς νερό πάνω από 2 ημέρες και αυτές τις ημέρες μπορούσαμε να εξυπηρετηθούμε από τα ντεπόζιτα μας.

Αυτή τη φορά η κατάσταση ήταν απερίγραπτη. Πήρα πάρα πολλά τηλέφωνα στη ΔΕΥΑΧ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι δικαιολογίες που ακούσαμε ήταν χωρίς προηγούμενο.

Έχουμε παιδιά και ηλικιωμένους ανθρώπους στο σπίτι και μας έλεγαν να πάμε στο διπλανό χωριό να πλυθούμε. Αναγκαζόμασταν να πλενόμαστε με εμφιαλωμένο νερό.

Εγώ φεύγω σε 2ημέρες. Έτσι πέρασα τις διακοπές μου. Είχαμε προγραμματίσει να μείνουν οι γονείς με τα παιδιά μου, αλλά δεν είμαι σίγουρη πλέον ότι μπορούν μείνουν. Ένα είναι σίγουρο, αν επαναληφθεί θα κινηθούμε νομικά.

Ένας ακόμη γείτονας με 4 παιδιά, ο οποίος βρίσκεται και εκείνος για διακοπές στην Κρήτη, λέει πως η ιστορία έχει επαναληφθεί με το ρεκόρ να είναι 7 ημέρες χωρίς νερό και η οικογένεια ήταν έτοιμη να τα μαζέψει και να φύγει.

Πηγαίναμε στην παραλία και κάναμε μπάνιο όλη η οικογένεια στις ντουζιέρες χωρίς να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτό. Δεν μπορούσαμε να πλύνουμε τα ρούχα μας, ούτε να μαγειρέψουμε, τίποτα. Είναι πολύ αποτρεπτικό για όποιον το βιώνει, όσο και να θέλει να ξανάρθει στην Κρήτη. Σίγουρα δεν θα επιλέξει τη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την ενοποίηση των Δήμων Χερσονήσου-Μαλίων-Γουβών, ενώ λένε πως τα ξενοδοχεία της περιοχής δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση. Αισθανόμαστε παραμελημένοι και σκεφτόμαστε ακόμη και να μην ξανάρθουμε. Δεν λέγεται διακοπές αυτό που περνάμε. Είναι κρίμα να μην επιτρέπουν σε όσους Έλληνες θέλουν να αφήνουν τα λεφτά τους στον τόπο τους, αλλά να τους σπρώχνουν να κάνουν αλλού διακοπές.

Και όλα αυτά όταν τα στοιχεία περί μείωσης του εσωτερικού τουρισμού της Κρήτης είναι αποκαρδιωτικά, καθώς το ποσοστό αγγίζει το 60%.