Ήταν μαζί για 36 χρόνια και ο θάνατος ήταν τελικά αυτός που τους χώρισε. Ο άνθρωπος που στήριζε τον γνωστό τηλεοπτικό μάγειρα όλα αυτά τα χρόνια, η γυναίκα που αγάπησε και τον αγάπησε, η Στέλλα Μαμαλάκη, έφυγε από την ζωή.

Κανείς δεν γνώριζε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα η σύζυγος του Ηλία Μαμαλάκη. Άλλωστε ο μάγειρας κρατούσε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. 

Στην περίπτωση του Ηλία Μαμαλάκη και της συζύγου του, ίσχυε το γνωστό ρητό που λέει ότι «πίσω από κάθε άνδρα, κρύβεται μία δυναμική γυναίκα». Η Στέλλα ήταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της. Τον στήριζε, τον βοηθούσε, τον έκρινε όποτε ήταν απαραίτητο. Σε κάθε του επαγγελματικό βήμα ήταν και εκείνη μαζί του. Τον ακολουθούσε στα ταξίδια που έκανε για τις ανάγκες της εκπομπής του, έβρισκε μαζί του συνταγές που στη συνέχεια ο γνωστός σεφ τις παρουσίαζε μέσω των βιβλίων του, τον συμβούλευε για τα επαγγελματικά του βήματα και εκείνος πάντα την άκουγε.

Το πένθος για τον Ηλία Μαμαλάκη είναι μεγάλο. Η απώλεια είναι μεγάλη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την επιστροφή του στη μικρή οθόνη, καθώς θα είναι ένας από τους κριτές της νέας εκπομπής μαγειρικής «TOP CHEF».