Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού,Τατιάνας Καραπαναγιώτη και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, βρέθηκε η αποτελεσματικότερη προβολή της θετικής εικόνας της χώρας και του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η συζήτηση αφορούσε την ανάληψη πλαισίου δράσεων και πρωτοβουλιών από την ΕΡΤ, με στόχο την ενδυνάμωση των ενεργειών διάχυσης θετικών μηνυμάτων για τη χώρα, με άμεσες ωφέλειες για την τουριστική κίνηση κατά την θερινή περίοδο.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως:

– Η προώθηση συνεργασίας με την EBU (Ένωση Δημόσιων Ευρωπαϊκών Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών), προκειμένου να διανείμει από το δίκτυό της διαφημιστικά μηνύματα του ΕΟΤ σε ενδιαφερόμενους οργανισμούς- μέλη της .

– Η συνεργασία με το γαλλόφωνο κανάλι TV5 Monde, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο πρόγραμμά του.

– Το αίτημα προς το πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews- του οποίου η ΕΡΤ είναι ιδρυτικό μέλος- για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ, με προνομιακή χρέωση.

– Η ένταξη διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο πρόγραμμα ERT-world, καθώς και των ραδιοσταθμών «Φωνή της Ελλάδας» και «ΦΙΛΙΑ».

– Η προβολή της χώρας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα και το WebTV της ΕΡΤ.

– Η ανάρτηση διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο Youtube και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της ΕΡΤ.