Έκκληση σε Δημοτικές, Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές των Χανίων απευθύνουν τα φιλοζωικά σωματεία του νομού, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων για το μπαράζ δηλητηριάσεων που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της πόλης.

«Στο Διαδίκτυο, ελληνικό και ξένο, στιγματίζεται η πόλη και το νησί μας από αναρίθμητα σχόλια γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Κρήτη και όσον μας αφορά ειδικότερα στα Χανιά», σημειώνει σε σχετική επιστολή της προς τον δήμαρχο Χανίων η πρόεδρος της «Προστασίας των Ζώων» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη.

Η κ. Μπομπολάκη, όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, τονίζει ότι «πολλές δεκάδες τουριστών έγιναν μάρτυρες των δηλητηριάσεων αυτών και πολλές εκατοντάδες τουριστών αντικρίζουν καθημερινά αναρίθμητα κακοποιημένα με κάθε τρόπο ζώα, μεταφέροντας μια αλγεινή εικόνα για τα Χανιά στις πατρίδες τους, με ό,τι αυτό παντοιοτρόπως συνεπάγεται». Αναφέρει δε ότι «παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες των φιλοζωικών συλλόγων να περιορίσουν την έκταση του φαινομένου, αυτό παραμένει και καθημερινά διογκώνεται, λόγω του απίστευτου αριθμού εγκαταλελειμμένων ζώων».

Βάσει των παραπάνω ζητά «την άμεση διενέργεια μιας υπηρεσιακής σύσκεψης των αρμόδιων φορέων της πόλης, ήτοι δημοτικών, εισαγγελικών, αστυνομικών, κτηνιατρικών κ.λπ. Αρχών, ώστε με καίρια και αποτελεσματικά μέτρα εκ μέρους τους να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το θέμα», δηλώνοντας ότι «είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια που θα μας ζητηθεί για τη διοργάνωση της σύσκεψης».