Η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών τάσσεται κατά της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να μειώσει το κρατικό έλλειμμα, αλλά και το χρέος της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop για λογαριασμό της Atlantico.fr.

Πιο αναλυτικά το 52% των Γάλλων αντιτίθεται στην έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, ενώ το 46% τάσσεται υπέρ, ενώ πριν ένα χρόνο, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους αποδέχονταν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση της Ifop παραθέτει επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία σε ό,τι αφορά τη θέση των γαλλικών κομμάτων απέναντι στο επίμαχο θέμα.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά των ευρωομολόγων και κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politbarometer για το δίκτυο ZDF της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης.

Το 79% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των ευρωομολόγων, ακολουθώντας τη γραμμή της Μέρκελ, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό των Γερμανών που τάσσονται κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Το 60% των ερωτηθέντων επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έναντι 49% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ίδια έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Μόνο το 31% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.