«Εμένα αν μου πετάξουν ένα ποτήρι νερό, θα τους πετάξω κι εγώ ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Όταν ο άλλος πάει να με κάνει ξεφτίλα, θα του χιμήξω», αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές».

Και υποστηρίζει ότι πρέπει όλοι οι λαθρομετανάστες (για εκείνον δεν υπάρχουν νόμιμοι) πρέπει να φύγουν από τη χώρα μας. «Εγώ βλέπω το κυνηγητό των Ελλήνων από τους μετανάστες. Το κλειδαμπάρωμα των Ελλήνων; Κάτι γριούλες που τις έχουν σκοτώσει για 50 και 60 ευρώ; Έξω οι λαθρομετανάστες. Οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ είναι δοσίλογοι των αμερικάνων.

Ουδέποτε έχει γίνει κυνήγι λαθρομεταναστών από τη Χρυσή Αυγή. Εμείς έχουμε Έλληνες από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών σε συγκεκριμένες περιοχές των Αθηνών. Όταν επιτίθενται, θα αμυνθείς. Δηλαδή, εσένα αν έρθουν να σε ληστέψουν, τι θα κάνεις; Δε θα αμυνθείς; Θα τους διώξεις και με βία». Και παραδέχεται ότι όταν σου επιτίθενται, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βία.

Μιλάει ακόμη για το «εγέρθητι» που είπαν μέλη της Χρυσής Αυγής στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου. «Είθισται στα γραφεία μας, όταν μπαίνει ο επικεφαλής, να σηκώνονται.

Ήταν μια ατυχής στιγμή αλλά την υπερασπίζομαι, δεν την παίρνω πίσω. Δεν είχαμε σκοπό να προσβάλλουμε τους δημοσιογράφους. Στην επόμενη συνέντευξη Τ0ύπου ας καθίσουν, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει χαρακτηριστικά. Και αναφέρεται και στην επίθεση που έγινε από μέλη του στον Πέτρο Ευθυμίου, σημειώνοντας: «Ο κ. Ευθυμίου έβαζε βόμβες, λίγο νεράκι τον φόβισε; Ο ίδιος το έχει δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχει εκπαιδευτεί στα όπλα και στα εκρηκτικά».