Αφήνοντας την αυθεντικότητα απ’ έξω, το κατς είναι ένα θέαμα σαν κανένα άλλο! Οι πρωταθλητές γεννιούνται μέσα στο ρινγκ και οι συμμαχίες δημιουργούνται και ανατρέπονται την ίδια στιγμή, σαν κάθε άλλη δουλειά δηλαδή.

Τα μαθήματα όμως που διδάσκονται με ξύλο είναι και αυτά που σου μένουν περισσότερο…

Ακολουθώντας λοιπόν πιστά τον επαγγελματία παλαιστή και εφαρμόζοντας τις κινήσεις του στο «τσίρκο» του γραφείου, μπορείς να βγεις νικητής στην αδυσώπητη μάχη της ανέλιξης. Και να πώς!

Κάνε εντυπωσιακή είσοδο. Δεν εννοούμε βέβαια να βεβαιώνεσαι ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι μπήκες στον χώρο, με φωνές και χειρονομίες και τα σχετικά. Δεν είσαι κλόουν, αυτό δείχνει ανασφάλεια και βλακεία!

Αντιθέτως, πρόσεξε την εμφάνισή σου (χωρίς βέβαια τα φανταχτερά κολάν του παλαιστή) και υιοθέτησε έναν αέρα αυτοπεποίθησης, για να σε προσέξουν αυτοί που πρέπει να σε προσέξουν, βλέπε διευθυντές (και πιθανώς και η καυτή υπάλληλος του HR).

Μάθε να μαγεύεις τα πλήθη. Οι πρωταγωνιστές του κατς, σαν τον Macho Man Randy Savage, Hulk Hogan και Ric Flair, έγιναν μύθοι του σπορ όχι μόνο για την τεχνική τους, αλλά κυρίως για τη σαγήνη που ασκούν στα πλήθη.

Το να μπορείς να επικοινωνείς χαρισματικά και αποτελεσματικά με τους άλλους είναι η Νο 1 δεξιότητα που πρέπει να δουλέψεις.

Μπες στο κλουβί. Αν έχεις μια ευθεία αντιπαράθεση με κάποιον συνάδελφο, ο οποίος γυρνά και σε κακολογεί σε όλο το γραφείο, το να δώσεις τόπο στην οργή θα εκληφθεί ως σημάδι αδυναμίας.

Μη φοβάσαι λοιπόν να μπεις στο κλουβί μαζί του: μόνο ο ένας θα βγει όρθιος και νικητής! Φρόντισε μόνο να μην είσαι στην κατηγορία μύγας και αντιμετωπίζεις κάποιον βαρέων βαρών (βλέπε προϊστάμενο)…

Έχε δίπλα σου έναν καλό «συνέταιρο». Ένας έμπιστος συνάδελφος θα προσέχει τα νώτα σου, όπως κάνουν ακριβώς και οι παλαιστές. Οι συμμαχίες στον εργασιακό χώρο είναι απαραίτητες αν θες να διαπρέψεις.

Φρόντισε μόνο να αποδίδεις επαίνους στους συμμάχους σου και να μην κρατάς όλη τη δόξα για πάρτη σου. Και βεβαιώσου ότι θα σταθείς κι εσύ στο πλευρό τους όταν σε χρειαστούν, μιας και μιλάμε για συμμαχία, όχι υποτέλεια.

Γίνε εφευρετικός. Μη μένεις με λίγα λόγια σε αυτά που ήδη ξέρεις και κάνεις καλά. Απόκτησε νέα προσόντα και δεξιότητες αν θες να στεφθείς πρωταθλητής. Ο πρωταθλητισμός έχει να κάνει και με την εφευρετικότητα, πιάσε πνευματική δουλειά λοιπόν αμέσως…

Παίξε βρόμικα. Όχι στα καλά καθούμενα, δεν είσαι και κάνα υποκείμενο. Αν όμως οι περιστάσεις το επιβάλουν και ο αντίπαλος που λέγαμε πριν επιδίδεται σε τέτοιου είδους τακτικές, δείξ’ του κι εσύ τα δόντια σου, πληρώνοντάς τον με το ίδιο νόμισμα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ξέρεις πόσα και πόσα πρωταθλήματα έχουν «κλαπεί» έτσι;

Σκέψου την αποτελειωτική κίνηση. Το να έχεις μια κίνηση-σήμα κατατεθέν, σαν τον παλαιστή τον σωστό, όχι μόνο θα σε βγάλει από τον εργασιακό σωρό, αλλά θα σε κάνει και αναντικατάστατο. Δεν είναι βέβαια ανάγκη να σπας τους άλλους στο ξύλο, μεταφορικά μιλάμε πάντα!

Γράφεις στο PC πιο γρήγορα απ’ όλους; Κάνεις τις καλύτερες παρουσιάσεις; Μιλάς πιο εύγλωττα από τους άλλους; Κάνεις τον καλύτερο καφέ; Ποιος νοιάζεται ποια είναι η μυστική σου κίνηση; Σημασία έχει να έχεις μία! Βρες λοιπόν τι κάνεις καλύτερα και κάν’ το ακόμα καλύτερα…

Περισσότερες ειδήσεις για τον άντρα στο delamagen.gr