Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί το κέντρο της Πάτρας, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η ένταση είχε ξεκινήσει από νωρίς στην οδό Μαιζώνος, μεταξύ Αγ. Νικολάου και Ερμού, όταν δεν επετράπη σε πολίτες να προσεγγίσουν τη Μητρόπολη για να παρακολουθήσουν τη δοξολογία.

Όπως αναφέρει το thebest, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει από νωρίς σε προσαγωγές δεκάδων ατόμων στο πλαίσιο των εντολών για μηδενική ανοχή. Την ίδια ώρα η Μπάντα του Δήμου εμφανίστηκε έξω από την Μητρόπολη με μαύρα περιβραχιόνια.

Η ένταση συνεχίστηκε και λίγο αργότερα στην πλατεία Όλγας, όταν πολίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν την οδό Αγίου Ανδρέου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο προσήχθη στην Ασφάλεια.

Μέσα σε λίγα λεπτά η Αγίου Νικολάου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά κατά των μελών των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας και άλλων πολιτών,που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά των αστυνομικών. Η αστυνομία είχε στήσει κάγκελα στο ύψος του Ιντεάλ για να αποτρέψει την προσέγγιση και στο σημείο διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα. Η ρίψη των χημικών έγινε ενώ όλες οι καφετέριες ήταν γεμάτες από κόσμο, ο οποίος έφυγε για να γλιτώσει.

Η παρέλαση τελικά ξεκίνησε χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και με τις περισσότερες καρέκλες στην εξέδρα των επισήμων άδειες.

Ορισμένοι από τους μαθητές που παρήλασαν αποδοκίμασαν τους επισήμους, με μούντζες. Κάποιοι άλλοι δε, δεν στρέφουν το κεφάλι τους προς την εξέδρα. Την ίδια ώρα οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν τους μαθητές και αποδοκίμαζαν τους επίσημους. Τα συμβαίνοντα στην Πάτρα κατέγραφε και κάμερα από τη Γαλλία.