Την ανάδειξη των ζωτικών θεμάτων στη δημόσια υγεία με την πλήρη επίσχεση εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο, με την πλήρη αποχή από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές της πρόχειρης μηχανοργάνωσης του υπουργείου και με την αποχή των γιατρών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του συστήματος ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου.

Κάνουν λόγο για «ιατρική πολέμου», δίνουν εικόνες απελπισμένων ασθενών, που «κυνηγούν» τους γιατρούς στους διαδρόμους του τοπικού νοσοκομείου, το οποίο -όπως καταγγέλλουν- έχει βασικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, ενώ οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι για πολλές ώρες εφημεριών. Επιπλέον, χαρακτηρίζουν «ανύπαρκτο» τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν- τα νοσοκομεία να έχουν πλημμυρίσει από ασθενείς και οι γιατροί να μην προλαβαίνουν.

Απαιτούν, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, εμπρόθεσμη αποζημίωση των εφημεριών και μέρος της ηλεκτρονικής εργασίας στα νοσοκομεία να μεταφερθεί σε γραμματείς, ώστε ο γιατρός να ασχολείται με το ιατρικό έργο.