Η κακοκαιρία που επιδεινώθηκε την Πέμπτη, θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή, με βροχές, χιονόνερο, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα.

Η κλιμάκωση της κακοκαιρίας προκάλεσε λίγα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως της βόρειας, κεντρικής, αλλά και της Πελοποννήσου.

Για σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της νότιας και στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, στην Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη έως και το απόγευμα, και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο προς το βράδυ, θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό κόλπο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 9 μποφόρ.

Με την φράση «είναι μια κλασική χειμωνιάτικη ημέρα» περιέγραψε την εικόνα των καιρικών συνθηκών σε ολόκληρη τη χώρα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, σημειώνοντας πως η ίδια εικόνα θα επικρατήσει και σήμερα Παρασκευή.

Από το Σάββατο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται τα φαινόμενα σημείωσε ο κ. Καπάκης, τονίζοντας πως η Πολιτική Προστασία έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας για να επεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κόσμο «πως δεν θα πρέπει να τρομοκρατείται, ούτε να καθησυχάζει».