Θυελλώδεις συνεδριάσεις, μυστικές συμφωνίες, κρυφές συναντήσεις, έλαβαν χώρα στα σαλόνια, τις σουίτες και τα εστιατόρια του. Τόπος συνάντησης πολιτικών, επιχειρηματιών, οικονομικών παραγόντων πρώτης γραμμής και ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Πεντελικόν έχει γράψει τη δική του ιστορία και είναι από τα πλέον φημισμένα της Αθήνας. Από χθες είναι και ένα από τα θύματα της κρίσης καθώς ο 67χρονος ιδιοκτήτης του συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ προς το Δημόσιο, ύψους 85.457 ευρώ.

Όπως δημοσιεύουν τα Νέα, η οικοδόμηση του ξενοδοχείου ξεκίνησε το 1924 και εγκαινιάστηκε τρία χρόνια μετά. Η πολυτέλεια του το καθιέρωσε ως ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών. Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη το αγόρασε το 1984, οπότε και άρχισε να γράφεται το δεύτερο μέρος της ιστορίας του.

Το Πεντελικόν έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα, πέρα από την κοινωνία των βορείων προαστίων, το Νοέμβριο του 1990 όταν έγινε η θυελλώδης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος.

Τότε η Μελίνα Μερκούρη, ο Θ. Πάγκαλος, ο Κ. Λαλιώτης και ο Κ. Σημίτης προόριζαν για τη θέση τον Π. Αυγερινό και είχαν έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου που ήθελε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Εκτός από ξενοδοχείο των πολιτικών, υπήρξε και ξενοδοχείο του ποδοσφαίρου. Εκεί, το 2002 έφερε ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στο ξενοδοχείο έμεινε και η ομάδα της Λίβερπουλ, όταν ήρθε στην Αθήνα για τον τελικό του Champions league, το 2007.