Όλα είναι έτοιμα για να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στο Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο είναι αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ σταδιακά διακόπτεται και η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του τούρκου Προέδρου. Το ταξίδι του για την Κομοτηνή είναι προγραμματισμένο για τις 10:30.

IMG_6309

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 o Ερντογάν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν από το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, όπου θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.

Μετά την προσευχή πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς – πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών – και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.

IMG_6308 IMG_6307 IMG_6306Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος