Για τις δραματικές στιγμές που έζησε αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, μίλησε η Μίνα Αρναούτη σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία».

«Άρχισα να αποκτώ σιγά σιγά τις αισθήσεις μου. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν που είχα τραυματιστεί. Η Φρόσω προσπαθούσε να ξεσφινώσει από κάπου. Τον Παντελή δεν τον είδα καθόλου. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να φωνάζει βοήθεια. Δεν θυμάμαι να πονάω. Με θυμάμαι στην άσφαλτο να ζητάω νερό και να παρακαλώ τον κόσμο να σώσουν τον οδηγό, και όχι τον Παντελή για να μην αποκαλύψω ποιος ήταν. Όταν είδα πως αργούσαν τότε άρχισα να φωνάζω να σώσουν τον Παντελή με την ελπίδα πως θα επισπεύσουν τη διαδικασία διάσωσης» τόνισε και πρόσθεσε:

«Η επόμενη καθαρή εικόνα που έχω είναι στο νοσοκομείο περίπου μετά από ένα- ενάμιση μήνα. Μετά από εκεί και πέρα άρχισα να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερα.

Ήμουν σε πανικό όταν ξύπνησα. Νόμιζα πως και οι γιατροί ήθελαν να μου κάνουν κακό. Ήμουν επικίνδυνη και για τον εαυτό μου και γι΄ αυτό τον λόγο με είχα δεμένη και αυτό μου προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερο φόβο.

Κατάλαβα που μου συμπεριφέρονταν σαν κάτι να μην πήγαιναν όλα καλά. Όταν ξεκαθάρισε η μνήμη μου, μια νοσηλεύτρια μου είπε ‘’κορίτσι μου, έχεις χάσει ενάμιση μήνα από τη ζωή σου’’! Και αυτό ήταν πολύ σκληρό».

Σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως ο Παντελίδης είχε σκοτωθεί σε εκείνο το τροχαίο ανέφερε: «Ρωτούσα συνεχώς που είναι ο Παντελής. Μου είχαν πει ότι κι εκείνος έχει χτυπήσει στο πόδι του. Μου έλεγαν πως θα έρθει να με δει. Ρωτούσα πως πήγε η πρεμιέρα στο μαγαζί. Την αλήθεια την έμαθα όταν βγήκα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν άρχισα και ζητούσα να έχω μια τηλεόραση στο δωμάτιο και το κινητό μου. Εκεί κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να μου το κρύψουν άλλο. Ότι ο Παντελής έφυγε μου το είπε η μητέρα μου.

Φοβήθηκα για τη ζωή της μητέρας μου, επειδή στοχοποιούσαν εμένα. Θέλω πίσω αυτό που είχα. Δεν θεωρώ ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία.

Όταν έμαθα για το θάνατο του Παντελή είχα τύψεις. Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να είχα κάνει για να το αποτρέψω όλο αυτό. Ένιωθα τύψεις που έζησα εγώ και πέθανε εκείνος. Τελικά κατάλαβα πως αυτό ήταν ένας φαύλος κύκλος. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι».

Τέλος η Μίνα Αρναούτη σημείωσε: «Εγώ έμαθα την αλήθεια δυο μήνες μετά. Έμεινα στο νοσοκομείο άλλους τρείς μήνες. Μέσα σε αυτό το πεντάμηνο έκανα έξι χειρουργεία. Έβλεπα την μητερα μου να αγωνίζεται και να πονάει και δεν ήθελα να ζήσω για εμένα αλλά για εκείνη.

Έβλεπα τρομερούς εφιάλτες. Έβλεπα διαρκώς τη σκηνή του δυστυχήματος. Είχα ένα τεράστιο μετατραυματικό σοκ».