«Ήταν η πιο άσχημη εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου ως παίκτης. Ο θρίαμβος της ομάδας μου έγινε θρήνος μέσα σε λίγα μόλις λεπτά», λέει στο newsbeast.gr ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης.

Ο κ. Σαργκάνης στις 8 Φεβρουαρίου 1981 αγωνιζόταν με την κόκκινη φανέλα. Ήταν η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία περιελάμβανε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μόνο που κανείς δεν ήξερε ότι το τέλος του αγώνα με νικητή τον Ολυμπιακό θα είχε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

«Μάθαμε διάφορα» εξιστορεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής «ακούσαμε διάφορα για την πολύ κακή κατάσταση της θύρας. Ακούγαμε ότι έπεσε η κερκίδα. Κανένας εκείνες τις στιγμές δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβαινε».

«Το ράδιο μετέδιδε την πολύ κακή κατάσταση του χώρου. Κινητά τηλέφωνα δεν υπήρχαν. Οι συγγενείς των οπαδών δεν ήξεραν που είναι οι δικοί τους άνθρωποι» συνεχίζει ο κ. Σαργκάνης «Εμείς πεταχτήκαμε από τα αποδυτήρια. Επικρατούσε στην κυριολεξία πανικός. Ακούγαμε φωνές. Δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν. Αργότερα πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί οι εικόνες που είδαμε, δεν περιγράφονται. Παιδιά μελανιασμένα, ματωμένα, γονείς να κλαίνε. Τα ζήσαμε όλα, δυστυχώς», λέει χαρακτηριστικά.

Η εβδομάδα που ακολούθησε μέχρι το επόμενο παιχνίδι, πέρασε δραματικά. «Όλη την εβδομάδα μέχρι το επόμενο παιχνίδι είχαμε εκεί το μυαλό μας. Ήμασταν αρκετά επηρεασμένοι από την τραγωδία με τους νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες στο Καραϊσκάκη. Δεν μπορούσαμε όμως να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Έπρεπε να συνεχίσουμε το καθήκον μας, που δεν ήταν άλλο από την καλύτερη εκπροσώπηση της ομάδας μας. Ζήσαμε πολύ άσχημες στιγμές» λέει.

Για να καταλήξει: «Εκείνη τη στιγμή μόνο μαθαίνεις πως είναι να φεύγει το παιδί σου από το σπίτι για να πάει στο γήπεδο να διασκεδάσει, βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα, και ποτέ να μη γυρίζει πίσω».