Το θέμα της προώθησης των κονδυλίων και των προγραμμάτων που αφορούν τους ερευνητικούς εξοπλισμούς έθεσε  στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου, ο οποίος τόνισε ότι το Ιδρυμα βρίσκεται σε «οριακή κατάσταση».

Όπως ανέφερε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων το μείζον θέμα που έθιξε στην Υπουργό κατά τη συνάντησή τους ήταν «η προώθηση όσο γίνεται περισσότερο και πιο γρήγορα του Κέντρο Μελετών και Ερευνών του Ρεθύμνου, το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ». Ο πρύτανης σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα η υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά, υποσχόμενη να προωθηθεί το γρηγορότερο δυνατόν. Άλλωστε, αντίστοιχη δέσμευση υπάρχει και από τον περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τον πρύτανη ότι αρχές του χρόνου θα γίνουν οι προκηρύξεις για τους ερευνητικούς εξοπλισμούς.

Όπως εξήγησε ο πρύτανης, «υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη διοικητικού προσωπικού».