Ένας χώρος αφιερωμένος στον Nescafé Frappé, εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από 60 χρόνια, κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου και εφευρέθηκε τυχαία ο παγωμένος καφές που θα άλλαζε για πάντα τις συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών. Φέτος, ο Nescafé Frappé γιορτάζει τα 60 του χρόνια με τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στην ιστορία του, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί 9-17 Σεπτεμβρίου.
Η πιο δροσερή… εφεύρεση
Πως όμως δημιουργήθηκε το αγαπημένο ρόφημα καφέ; Η ιστορία λέει ότι ένας εργαζόμενος στο περίπτερο της Nestlé πηγαίνει να φτιάξει το Nescafé του όταν συνειδητοποιεί πως έχει τελειώσει το ζεστό νερό. Λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, ο υπάλληλος καταφεύγει σε έναν αυτοσχεδιασμό: βάζει δύο κουταλιές Nescafé σε ένα σέικερ και προσθέτει κρύο νερό. Αυτός ο αυτοσχεδιασμός οδήγησε στην ανακάλυψη του Nescafé Frappé, που απολαμβάνουμε εδώ και 60 χρόνια. Mε το καλαμάκι και το σέικερ ως «σήματα κατατεθέντα», απέκτησε το δικό του λεξιλόγιο και το δικό του life style, ταυτίζοντας για πάντα το όνομά του με την ελληνική κουλτούρα.