Με κάλαντα και χορούς από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, «Στις Γιορτές Όλοι Mαζί».

Μετά τους Πόντιους και τους Κρήτες, τη «σκυτάλη» παίρνουν οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» και του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ενώ μικροί και μεγάλοι χορευτές θα χορέψουν χορούς της Μ. Ασίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, και όσοι την παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις, με πίτες και κρασιά από το Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Βόλου και το Σύλλογο Μακεδόνων Ν. Μαγνησίας.

Αμέσως μετά, γύρω στις 7:30, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία τζαζ από το συγκρότημα «Quartet To Jazz».

Το αυριανό εορταστικό «μενού» περιλαμβάνει, επίσης, παράσταση αφήγησης παραμυθιών από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη, επίσης στις 7:30 το απόγευμα, στο Αχίλλειον, με τίτλο: «Κι αυτό θα περάσει: Ιστορίες της υπομονής, της απαντοχής και της ελπίδας».