«Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε φαρμακεία χωρίς φάρμακα» καταγγέλλει αποκλειστικά στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Και τονίζει ότι απο την αρχή του νέου έτους οι φαρμακοποιοί θα σταματήσουν να δίνουν επί πιστώσει φάρμακα στους ασθενείς. «Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι από τον Ιανουάριο θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα επί πιστώσει. Πρέπει επιτέλους τα ασφαλιστικά ταμεία να μας πληρώσουν», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή στα ράφια των περισσότερων φαρμακείων δεν υπάρχουν βασικά φάρμακα για την υγεία των ασθενών με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να ψάχνουν μεταξύ τους να καλύψουν τα κενά μέσω ανταλλαγών, γεγονός που επιβεβαιώνει ο κ. Λουράντος.

«Κάναμε ανταλλαγές φαρμάκων για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας αλλά πλέον τα φαρμακεία μας είναι άδεια. Και οι προμηθευτές μας λένε ότι θέλουν να τους πληρώνουμε με μετρητά τις αγορές μας. Με τι λεφτά να το κάνουμε όταν τα ασφαλιστικά ταμεία μας χρωστούν» αναρωτιέται.

Τέλος καλεί την κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας.