Η χαρακτηριστική φράση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, όταν τον ρωτήσαμε πού βρίσκεται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού με αφορμή και τον σεισμό ήταν: «Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα επί της ουσίας». Του Μαρίνου Γκασιάμη Η δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει αγώνα για να πάρουν οι σεισμόπληκτοι τα επιδόματα που δικαιούνται και στην συνέχεια να βρεθούν σπίτια για να μένουν. Αυτό επείγει καθώς τα ξενοδοχεία θα χρειαστούν κάθε διαθέσιμο δωμάτιο μιας και αρχίζει ο τουρισμός. «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να βρούμε χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στο newsbeast.gr.
«Καλλικράτης» και ΕΣΠΑ τα άλλα μέτωπα
Οι λειτουργίες του δήμου συνεχίζονται κανονικά παρά τον αιφνιδιασμό του σεισμού και, ρωτώντας τον δήμαρχο τι είναι αυτό που τον προβληματίζει πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα μας απάντησε: «Ο Καλλικράτης» Ο νόμος χρειάζεται τροποποιήσεις που δεν έχουν γίνει, ώστε να καταστεί λειτουργικός, επεσήμανε ο Σπύρος Γαληνός. Κάλεσε δε την κεντρική εξουσία, μέσω του newsbeast.gr, να προχωρήσει με τα έργα που μπορούν να γίνουν με κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία θα πρέπει και να ανακοινώνονται αλλά και να υλοποιούνται γρήγορα.
Τα προτερήματα του νησιού
Το νησί της Λέσβου είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο ολόκληρο και προστατεύεται από την UNESCO. Υπάρχει ποικιλομορφία στις ομορφιές του νησιού και όχι απλά θάλασσα, βουνό και αρχιτεκτονική. Όλα αυτά κάνουν την Λέσβο έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, τόνισε ο δήμαρχος.
- Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.