Σκοτάδι επικράτησε στην Πάτρα, με σκοπό να λάβει η κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας ο Δήμος, φορείς της πόλης, σύλλογοι και λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων, κρατώντας κεριά. Παρόν ήταν και το ΠΑΜΕ.

Αργότερα έσβησαν τα φώτα του Δήμου σε κεντρικές οδούς της πόλης. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων είπε:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα των πολιτών της Πάτρας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων… Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι η χώρα μας, η πόλη μας, δεν είναι πεδίο βολής με στόχους τους ανθρώπους της…»

«Ότι το ρεύμα δεν είναι πολυτέλεια….Είναι αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για όλους τους πολίτες…Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό».

Τέλος σημείωσε ότι «ο Δήμος, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λειτουργεί ειδικό γραφείο υποστήριξης των δημοτών ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Σε αυτό το γραφείο, μπορεί να απευθύνεται όποιος συμπολίτης μας αρνείται ή αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι».