Λειτουργούσαν χωρίς άδεια για… χρόνια καταστήματα στα Χανιά, μέχρι που ο Δήμος προχώρησε στη «σφράγισή» τους. Στους 11 μήνες του 2011 έχουν καταγραφεί 15 οριστικές σφραγίσεις και άλλες 15 προσωρινές από τη Δημοτική Αστυνομία, που αφορούν επιχειρήσεις που δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες ή που είχαν προχωρήσει σε υγειονομικές παραβάσεις ή παραβάσεις που αφορούν την ηχορρύπανση.

Παράλληλα, ανάμεσα στις 120 νέες άδειες, που δόθηκαν μέχρι προχθές, υπήρχαν πολλές που αφορούσαν καταστήματα που δεν είχαν άδεια, αλλά έσπευσαν να τις εκδώσουν.

«Οι παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αστυνομία και οι έλεγχοι που γίνονται αυτεπάγγελτα σε όλα τα καταστήματα έχουν αυξηθεί και πάρα πολλά από αυτά που δεν είχαν καθόλου άδεια, μετά τη συνεχή κίνηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ξέροντας ότι γίνονται έλεγχοι προχώρησαν στην έκδοση αδειών και  στην τήρηση της νομοθεσίας», δηλώνει, σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, κ. Μανούσος Λιονάκης.

Οπως επισημαίνει ο ίδιος, στόχος του Δήμου Χανίων είναι «η εύρυθμη λειτουργιά της αγοράς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καταστήματα χωρίς άδειες».