Συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα έχει στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στο επίκεντρο της συνάντησής τους θα βρεθούν τέσσερα θέματα-«παρεμβάσεις» που θα αφήσουν το βαθύ αποτύπωμά τους στην εικόνα της Αθήνας.

Με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει στο Μαξίμου το δήμαρχο Αθηναίων για να συζητήσουν τις δράσεις και τις συνέργειες που απαιτούνται μεταξύ Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι ξεκινά η διαβούλευση με βάση ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Το Σχέδιο αξιοποιείται με στόχο την αναζωογόνηση της πόλης με έργα αστικών αναπλάσεων, στήριξης της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ανασυγκρότησης και μάλιστα με διαχείρηση των πόρων που ήδη έχουν εξευρεθεί για τις κορυφαίες παρεμβάσεις.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Η ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, με πεζοδρομήσεις από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια
  • Κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού, ενοποίηση με τις προσφυγικές κατοικίες και υπογειοποίηση στο συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου
  • Μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού πίσω από το ΓΝΑ, όπου σήμερα βρίσκονται τα φυτώρια του δήμου Αθηναίων
  • Η ανάπλαση του Ελαιώνα που θα περιλαμβάνει γήπεδα και κολυμβητήρια, χώρους πρασίνου και θα είναι κοντά στον υπό μελέτη σταθμό του ΚΤΕΛ.