Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων.
Παρόλα αυτά, σήμερα με μια απλή επίσκεψη σε οποιονδήποτε από τους κεντρικούς δρόμους προκύπτει ότι, ενώ αποξηλώθηκαν όλα τα μόνιμα εμπορικά διαφημιστικά πλαίσια, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο συνεχίζει να είναι τραγική, καθώς η ελεύθερη αφισοκόλληση, κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθετικής διάταξης, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, πάνω σε όλους τους στύλους της ΔΕΗ και του δημοτικού φωτισμού, κατά μήκος των κεντρικών οδικών αρτηριών (Λ. Βουλιαγμένης, Λ. Ποσειδώνος, Λ. Συγγρού κλπ) βρίσκονται τοποθετημένα κατά εκατοντάδες και παντελώς άναρχα, λάβαρα (banners) τουλάχιστον 2τ.μ το καθένα και χιλιάδες χαρτονένιες διαφημιστικές αφίσες θεάτρων και νυκτερινών κέντρων των ηθοποιών και των καλλιτεχνών, οι οποίοι ξεκινούν τις ημέρες αυτές τις χειμερινές τους εμφανίσεις, μεταβάλλοντας την πρωτεύουσα σε τριτοκοσμική πόλη.

Μέσα σε ένα δάσος από κουρελόπανα και ανάμεσα σε αφίσες τσίρκο και εκθέσεων ερωτικών αντικειμένων (!), υποβαθμίζοντας τον εαυτό τους και βιάζοντας την αισθητική μας, ξεπροβάλουν η πρώτη κυρία του τραγουδιού Μαρινέλλα, ο Μητροπάνος, ο Πλούταρχος, ο Σαλέας, ο Κότσιρας, ο Μπάσης, η Θεοδωρίδου, η Ζουγανέλη και πιο δίπλα ανάμεσα σε χιλιάδες παρατημένα, πάνω σε κολώνες, σχοινιά, συμπληρώνουν τον αχταρμά ο Πετρέλης, η Κωλέτσα, ο Νίνο, ο Ζαζόπουλος αλλά και ο Στάθης Ψάλτης.

Πέραν του ότι η ελεύθερη αφισοκόλληση απαγορεύεται απολύτως, από τον Ν. 2946/2001, οι εν λόγω διαφημιζόμενοι, καλλιτέχνες και κέντρα διασκέδασης επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου διαφημιστική προβολή, τελώντας εν γνώσει, τόσο του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη μορφή υπαίθριας διαφήμισης απαγορεύεται, όσο και του ότι για τις διαφημίσεις αυτές, ούτε μισθώματα ούτε διαφημιστικά τέλη καταβάλλονται στους κατά τόπους δήμους, ούτε είναι δυνατόν είτε αυτά είτε τα πρόστιμα να εισπραχθούν, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν κατά κύριο λόγο μόνο για τη συγκεκριμένη περίοδο (σεζόν) με αποτέλεσμα να μη δύνανται να ανευρεθούν οι κατά νόμο πραγματικοί υπεύθυνοι.