Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε από την Πάτρα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χαρακτήρισε «ωραία την διακομματική συναίνεση», αλλά όπως σημείωσε «δεν έχει διάρκεια».

Μιλώντας κατά την τελετή εγκαινίων του εκκλησιαστικού λυκείου Πατρών ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας.

«Πρέπει η Εκκλησία να υπερβεί τις δυσκολίες και να σταθεί πλάι στην πολιτεία και η πολιτεία να μην βάλει στο περιθώριο, ούτε να εξοστρακίζει τις παραδόσεις και την εκκλησιαστική ζωή» τόνισε.

«Θα πω μια σκέψη που πρέπει ιδιαίτερα να καλλιεργηθεί τον καιρό αυτό. Παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις προσπάθειες που έγιναν για συναίνεση, ένα αίτημα που ακουγόταν από παντού» προσθέτει.
Ο κ. Ιερώνυμος, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν πολιτικολογεί, διερωτήθηκε: «Μα δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κάτσουν όλοι μαζί να βρουν μια λύση και να προχωρήσουμε;»

«Πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα» συμπλήρωσε. «Η Εκκλησία έχει εδώ πέρα έναν ουσιαστικό ρόλο. Ωραία η κομματική συναίνεση, αλλά δεν έχει διάρκεια. Θα περάσουν οι δυσκολίες και θα ξαναρχίσουμε τα ίδια. Τι λέει η Εκκλησία; Καλή η κομματική συναίνεση, αλλά πιο καλή και άριστη η κοινωνική συναίνεση, πέρα από αυτά που μας χωρίζουν. Ολοι μας λαχταρούμε να είμαστε μια οικογένεια, να κάνουμε έναν αγώνα. Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα της Εκκλησίας, κι αυτό μπορεί να δώσει σήμερα με πράξεις και όχι με λόγια».