Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, κατά την διάρκεια τελετής που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ, στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, «η συνεργασία αυτή είναι κυρίως μεταξύ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχει πολλές δράσεις» και πρόσθεσε ότι «οι δύο φορείς, με την στήριξη του υπουργείου Παιδείας, σε επίπεδο υποδομών και μέσων, θα συνεργαστούν στον τομέα της επικοινωνίας των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στο τομέα της αγοράς εργασίας».

Επίσης, τόνισε ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης ότι «η συνεργασία αφορά και στον τομέα της παιδαγωγικής κατάρτισης των υποψήφιων εκπαιδευτικών μας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό». Όπως εξήγησε «οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων πριν μπουν σε αίθουσα σχολείου για να διδάξουν θα έχουν μια παιδαγωγική κατάρτιση και ενδεχομένως και μία πρακτική άσκηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η περιφερειακή διεύθυνση έχει υπογράψει αντίστοιχο πρωτόκολλο συνεργασίας και με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν, επίσης, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου καθηγητής Βασίλης Καρδάσης και ο διευθυντής της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης μετέβη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, που βρίσκεται στην Μυρσίνη της Ηλείας. Εκεί, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δώρισε κατά την διάρκεια τελετής, 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, στο οποίο φοιτούν παιδιά προσφύγων, που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.