Διοργάνωση -από κοινού- εκδηλώσεων, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, οργάνωση από το ΚΘΒΕ κύκλων σπουδών στο πλαίσιο των προγραμμάτων διά βίου μάθησης του ΑΠΘ, χρήση βάσεων δεδομένων των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε υπηρεσίες του ΚΘΒΕ, εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμμετοχή του ΑΠΘ στα «Big Days» (ολοήμερα αφιερώματα σε θεατρικούς συγγραφείς) του ΚΘΒΕ αλλά και διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων (αξίας 5 ευρώ) για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, συμπεριλαμβάνονται στο Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
«Για το ΑΠΘ, το ΚΘΒΕ δεν είναι μόνο ένας φορέας πολιτισμού και ψυχαγωγίας, είναι εκπαίδευση, άσκηση, εφαρμογή, πειραματισμός, έρευνα, μυσταγωγία και συνεργασία», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, υπογραμμίζοντας πως «η υπογραφή του Συμφώνου θα διευκολύνει και θα ενισχύσει την ήδη μακροχρόνια συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων. Το ΑΠΘ με την τεχνογνωσία του θα καλύψει κάποιες από τις ανάγκες του ΚΘΒΕ, με τη συμβολή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και των Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αρχιτεκτόνων, Πληροφορικής κ.ά.».
Τη χαρά του για τη συνεργασία του «μεγαλύτερου Πανεπιστήμιου της χώρας με τον μεγαλύτερο αλλά και τον πιο σύνθετο Πολιτιστικό Οργανισμό της Βόρειας Ελλάδας», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, επίκ. καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, τονίζοντας: «πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα έχει αμοιβαία οφέλη για το ΚΘΒΕ, για τους φοιτητές, αλλά και για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».
«Πολιτισμός και Εκπαίδευση είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι, πάνε μαζί!» τόνισε, τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, αν. καθηγητής Δημοσθένης Δώδος, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να ενώσουμε, να φέρουμε πιο κοντά το Σιντριβάνι με τον Λευκό Πύργο, το ΑΠΘ με το ΚΘΒΕ».