Σε δικαστικό σίριαλ εξελίσσεται η συζήτηση της προσφυγής του δήμου Αθηναίων με την οποία ζητείται να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων. Πριν από λίγο το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε τη δήλωση αποχής της προέδρου που επρόκειτο να δικάσει την αγωγή του δήμου.

Ωστόσο οι δικηγόροι των εργαζομένων επανήλθαν υποβάλλοντας εκ νέου αίτημα εξαίρεσης της. Ο κ. Δημήτρης Βερβεσός που εκπροσωπεί τους εργαζομένους του δήμου επικαλούμενος το γεγονός της αποχής των δικηγόρων δήλωσε ότι: «δεν θα παρασταθούμε στο δικαστήριο, δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία» και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο συμπλήρωσε «σας αφήνουμε να δικάσετε με τις ευλογίες του Θεού και να βγάλετε την απόφαση που θέλετε».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναιών, Γιώργος Γεωργακαράκος, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων του της αντίθετης πλευράς παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος βρίσκεται σε σύγκρουση καθήκοντος.

Στη συνέχεια ο δεύτερος δικηγόρος των εργαζομένων, Χρίστος Νικολουτσόπουλος, είπε προς τους δικαστές ότι «υπάρχει κίνδυνος να δικάζονται πολίτες χωρίς δικηγόρους και αύριο να είστε έτοιμοι η εκτελεστική εξουσία να δικάζει χωρίς δικαστές».

Το δικαστήριο προχώρησε στην συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης και μέσα στα επόμενα λεπτά αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα δικηγόροι και συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φωνάζοντας το σύνθημα: «Σε υπηρέτες όλου του λαού και όχι μόνο του ΔΝΤ».

Μπροστά σε αυτή την εικόνα οι δικαστές κατέβηκαν από την έδρα. Μετά από όλο αυτό το δικαστικό κύκλο, επί της ουσίας η συζήτηση της αίτησης για την απεργία βρίσκεται στο σημείο μηδέν.