Πολλοί έσπευσαν να τα χαρακτηρίσουν αρχικά ως «μόδα» ή την επόμενη «τάση». Οι ισχυρισμοί τους, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς η «εμμονή» των Αθηναίων με τα αυγά ακόμη καλά κρατεί. Σε διάφορες μορφές και με ποικίλα συνοδευτικά τα αυγά κατακλύζουν τα μενού των περισσότερων καθιερωμένων στεκιών στης πόλης –και ιδιαιτέρως των brunch menu τους– κάνοντας τους αμετανόητους λάτρεις τους να  μην ξέρουν τι να πρωτοεπιλέξουν. Ποσέ, τηγανητά, ομελέτα ή στραπατσάδα ό,τι και να διαλέξετε να είστε σίγουροι ότι κάνατε την σωστή επιλογή. Χορταστική και άκρως γευστική.

Theory Bar & More

theory_edited Μοναδικά cocktails και καθαρά ποτά –ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις σπάνιες ετικέτες σε τζιν και ρούμι– με τιμές που δεν ξεφεύγουν, μπάρα που είναι πάντα κεφάτη, service από τα ευγενικότερα που έχετε συναντήσει και djs με διαφορετικές μουσικές πεποιθήσεις που ξέρουν να κάνουν τον κόσμο να περνά καλά. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του Theory Bar & More, στον πεζόδρομο της Πλάτωνος, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου του Χαλανδρίου. Σε όλα αυτά προσθέστε και τις αρκετά ψαγμένες γευστικές προτάσεις του και θα συνειδητοποιήσετε γιατί το συγκεκριμένο στέκι, είναι το δημοφιλέστερο της περιοχής. Από αυτές εμείς ξεχωρίζουμε τα άρτι αφιχθέντα scrambled eggs με focaccia, μασκαρπόνε και προσούτο. Ένα πιάτο για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Πληροφορίες Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. www.theorybar.gr, fb page: Theory Bar&More

Nice ‘n’ Easy

nice n easy_edited Το all day long bio cafe-restaurant Nice ‘n’ Easy στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, με κατάλογο που καταφέρνει να έχει νόστιμες –όλες θερμιδομετρημένες– και υγιεινές προτάσεις έχει την δική του εκδοχή και στα αυγά. Με έμφαση στις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης προτείνει αυγά Μπένεντικτ και επιλογή από καπνιστό μπέικον, γαλοπούλα μελιού ή καπνιστό σολομό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε σάλτσα Hollandaise. Ενημερωθείτε για τα Nice ‘n’ Easy

Just Made 33

just made_edited Το Just made 33, στον πεζόδρομο της Ευαγγελιστρίας, με το βιομηχανικό ύφος, τη minimal φιλοσοφία και τη νεοϋορκέζικη αισθητική έχει γίνει το απόλυτο all day στέκι του κέντρου. Εδώ βρίσκει κανείς ολόφρεσκα σάντουιτς, τάρτες με χειροποίητη ζύμη, σαλάτες, σούπες, ζουμερά burgers (έχουν γίνει ανάρπαστα), αυγά σε παραλλαγές, pasta, risotti, με τα πάντα να παρασκευάζονται καθημερινά και τα ζεστά να ετοιμάζονται επιτόπου. Εμείς διακρίναμε τα τηγανητά αυγά με μπέικον και φρέσκο ψωμί για ένα δυνατό πρωινό που θα θυμόμαστε για πάντα. Ενημερωθείτε για το Just Made 33

By the Glass

by the glass_edited Καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο ενημερωμένα wine bars του κέντρου, έχοντας γίνει αγαπημένη συνήθεια τόσο για καφέ και lunch break, όσο για κρασί και dinner. Το By the Glass μέσα στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη, σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα, ξεδιπλώνει την ιστορία του κρασιού με πρωταγωνιστές φιάλες και θαμώνες. Ανάμεσα στις καθιερωμένες συνήθειες των τελευταίων και το brunch του στεκιού τους, το οποίο ομολογουμένως έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυγά μπένεντικτ με μπέικον και hollandaise μυρωδικών σε φρυγανσιμένο ψωμί. Μάθετε περισσότερα για το By the Glass

The Underdog

Underdog_edited Tο The Underdog ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Και πώς μεταφράζεται αυτό, εκτός από τους βραβευμένους baristi που συναντάμε πίσω από την χαμηλή μπάρα του; Ο Τάσος Δεληχρήστος επιλέγει καφέδες εξαιρετικής ποιότητας από διάφορα σημεία του κόσμου (Αιθιοπία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Βραζιλία κ.α.), καβουρδίζει τους κόκκους ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και μαζί με το εξειδικευμένο team που έχει δημιουργήσει σερβίρει στο κοινό καφέ που ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του specialty coffee. Εκτός, αυτού το The Underdog φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Εκτός των προφανών λόγων, ωστόσο, το The Underdog συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μας επιλογές και για πρωινό. Από τις προτάσεις του λατρεύουμε τα αυγά μπένεντικτ με καπνιστή πανσέτα και hollandaise πάνω σε φρυγανισμένο μπριός. Πληροφορίες Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130 365393, www.underdog.gr Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com