«Παραλύει» αύριο η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα δίνουν την δική τους «απάντηση» στις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και στην εργασιακή εφεδρεία που προωθεί η κυβέρνηση για χιλιάδες εργαζόμενους.

Το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία ενώ θα απεργήσουν επίσης οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Για 24ώρες θα «σιγήσουν» η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν αύριο οι δικηγόροι όλοι της Ελλάδας και οι μηχανικοί του Δημοσίου.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Με εξαίρεση το μετρό, το οποίο θα κινηθεί κανονικά καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που θέλουν να κατέβουν στις διαδηλώσεις.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και τα τρόλεϊ 8 το πρωί με 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα τραβήξουν «χειρόφρενο» από την αρχή της βάρδιας ως τις 10.00 και από τις 18.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει στην ουσία κανονικά, καθώς θα ακινητοποιηθεί για μόλις μία ώρα, από την αρχή της βάρδιας ως τις 6 το πρωί.

Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν αύριο, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Συνεπώς οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

«Νεκρώνει» ο εναέριος χώρος

Από τα μεσάνυχτα απόψε και για 24 ώρες θα «νεκρώσει» ο ελληνικός εναέριος χώρος, εξαιτίας της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια της χώρας.

Με προβλήματα θα γίνει η διακίνηση των εμπορευμάτων στα λιμάνια αφού απεργούν και οι λιμενεργάτες.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης θα κορυφωθούν με την γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτωβρίου.