Να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Η πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης των ελεγκτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, θα καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη για πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία- όπως είχε γίνει με την απεργία της περασμένης Κυριακής  και τη στάση που είχε εξαγγελθεί για χτες- καθώς η κινητοποίση της ερχόμενης εβδομάδας γίνεται υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως οι ελεγκτές έχουν αποφασίσει να τηρούν πιστά το ωράριό τους και να μην εξυπηρετούν τις λεγόμενες «υπερπτήσεις» (όσες υπερβαίνουν τον αριθμό που υποχρεούνται να εξυπηρετήσουν εντός του ωραρίου τους) με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκαφών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν και τις 3 ώρες..