Συνάντηση για την πορεία των έργων στο ΕΣΠΑ, είχαν χθες το μεσημέρι, στο δημαρχείο του Βόλου, ο Δήμαρχος, Π. Σκοτινιώτης, και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, όπου και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την υλοποίηση του έργου της Πλατείας Ευαγγελίστριας και του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι θα δίνεται η δυνατότητα να δημοπρατηθούν και τρία ώριμα έργα της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ άλλα τρία έργα ετοιμάζονται και βρίσκονται στο δρόμο, προκειμένου να ενταχθούν.

Όσον αφορά στα απολύτως ώριμα έργα, πρόκειται για το έργο της «επεξεργασίας νερού υδραγωγείου μείζονος Βόλου» προϋπολογισμού 2.020.000 ευρώ, της «αποφόρτισης του χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή – εκτροπή εκβολή αυτών στη θάλασσα β’ φάση» προϋπολογισμού 1.498.000ευρώ και της «ενίσχυσης εξωτερικού υδραγωγείου – μεταφορά πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου» προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα τρία έργα, για τα οποία προχωράν οι διαδικασίες είναι, το έργο της υδροδότησης του οικισμού Σερβανάτων Αρτέμιδας προϋπολογισμού 270.000 ευρώ, η εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών μέτρησης παροχής κι ελέγχου καταναλώσεως στα υδραγωγεία των πρώην Δήμων Αρτέμιδας Αγριάς Πορταριάς Ιωλκού Ν. Αγχιάλου Μακρινίτσας προϋπολογισμού 1.890.000 ευρώ, καθώς επίσης και η τοποθέτηση ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης πλημμυρικών φαινομένων για την έγκαιρη ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών του Βόλου προϋπολογισμού 723.000 ευρώ.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να προωθηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και τα έργα της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του πολεοδομικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και της αναβάθμισης της Παιδόπολης Αγριάς.

πηγή: mycitynet.gr