Εν αναμονή της κανονιστικής πράξης για τον τρόπο υπολογισμού του τέλους ακινήτων βρίσκονται οι ξενοδόχοι της χώρας, καθώς χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων είναι εκτός του ειδικού τέλους.

Οι ξενοδόχοι αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου και σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν λόγο για «Σολομώντεια λύση».

Μπορεί όπως επισημαίνουν να γίνεται ένα θετικό βήμα από την πλευρά της πολιτείας, ωστόσο η στοχοποίηση της ξενοδοχείας δεν αποφεύγετα, σε σύγκριση με άλλους κλάδους που εξαιρέθηκαν του ειδικού τέλους.

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργου Τσακίρη, ο οποίος στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου ζήτησε την ισότιμη μεταχείριση όλων των επιχειρηματικών φορέων της Ελλάδας, που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα. Ο κ. Τσακίρης είχε υπογραμμίσει ότι επιτέλους θα πρέπει να αναγνωριστεί ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.

Η καταβολή του τέλους ακινήτων έχει εγείρει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των ξενοδόχων, καθώς όπως τονίζουν θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο λουκέτων σε ξενοδοχεία.