Ο δήμος Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι 19 παραγωγικών φορέων της πόλης αποφάσισαν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, τη σύσταση Συντονιστικού Οργάνου για την Αναπτυξιακή Στρατηγική της Θεσσαλονίκης.

Το Συντονιστικό Όργανο θα συνεπικουρείται από Τεχνική Γραμματεία, που θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες. Οι δύο νέες δομές θα έχουν ως έργο τους να υποστηρίζουν τον συντονισμό των παραγωγικών φορέων και του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα επιχειρηματικότητας και γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη οι φορείς της Θεσσαλονίκης δεν θα υποβάλλουν στον πρωθυπουργό κοινό υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
«Φεύγουμε από τη λογική, να μαζευόμαστε φορείς, να κάνουμε ένα κείμενο και να το δίνουμε στον πρωθυπουργό. Αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου που θα παίρνει αποφάσεις για σημαντικά θέματα της πόλης», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Τέλος, ενόψει της 76ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, οι παραγωγικοί φορείς της πόλης συνυπέγραψαν έκκληση που απηύθυνε ο δήμαρχος προς όλους όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις, ζητώντας να σεβαστούν την πόλη και να μην προκληθούν επεισόδια.