Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, μετά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η επιστροφή άρχισε από χθες και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που ξέφυγαν για λίγο από τους ασφυκτικούς ρυθμούς της πόλης επιλέγοντας το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου για να ταξιδέψουν σε κοντινούς προορισμούς.

Οι υπηρεσίες τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, σε όλη τη χώρα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας εκατοντάδες ήταν και φέτος οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο.

Το τετραήμερο από 12 έως 15 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν 131 τροχαία ατυχήματα έναντι 191 το 2010. Όπως δείχνουν τα στοιχεία παρουσιάζεται μία μείωση της τάξης του 32%, ενώ όσον αφορά στους παθόντες από τα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν συνολικά 185 έναντι 254 το 2010.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν από τις υπηρεσίες τροχαίας 1.966 συνεργεία με 4.339 αστυνομικούς, ενώ διατέθηκαν για την αστυνόμευση του οδικού δικτύου 2.155 περιπολικά και 190 δίκυκλα.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 102.599 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.052 παραβάσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η φετινή έξοδος των οχημάτων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 2010, με τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν άρον άρον τις μεγάλες πόλεις.

Ειδικότερα,  εξήλθαν από την Αθήνα 170.082 οχήματα δια μέσου της ε.ο. Αθηνών-Λαμίας και 219.418 οχήματα δια μέσου της ε.ο. Αθηνών-Κορίνθου, ενώ από τη Θεσσαλονίκη εξήλθαν 212.000 αυτοκίνητα.