Οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν στο μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου, ενώ την Πέμπτη προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των καταστημάτων των Τραπεζών που υπάρχουν στην περιοχή, με γεωργικά μηχανήματα. Επίσης, συμμετείχαν στην τετράωρη κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Η «πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 10 το πρωί στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Παράλληλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παγκρήτιο συλλαλητήριο και τον συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου .

Στο μεταξύ το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά» αναφέρει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο ίδιο ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών προσθέτοντας «θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης».

Τέλος σημειώνει «ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών».