Επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά στον Αχελώο, όπου ο δήμος μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Επεισόδια και φωτιές από ομάδες τσιγγάνων.

Το κλείσιμο της χωματερής του Αχελώου και η λειτουργία του φυλασσόμενου ΧΥΤΑ Στράτου, υποχρέωσε ομάδες τσιγγάνων να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην ανακύκλωση.

Έτσι, στον χώρο κοντά στον Αχελώο, όπου ο δήμος εναποθέτει τα υλικά της ανακύκλωσης και που στη συνέχεια φορτώνονται σε κοντέϊνερ για το εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Ιωάννινα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως διεξάγονται καθημερινά απίστευτες σκηνές.

Ομάδες τσιγγάνων, περίπου 30-40 άτομα, κάνουν κανονική επιδρομή, για να βρουν ό,τι μπορεί να τους είναι χρήσιμο για να το αξιοποιήσουν, όπως πχ καλώδια, χαρτιά, αλουμίνιο κλπ. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, στον ίδιο χώρο, κυκλοφορούν και ομάδες αλλοδαπών τσιγγάνων, κυρίως από την Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να προκαλούνται και επεισόδια, σχεδόν καθημερινά.

Το σκηνικό ολοκληρώνεται με τις φωτιές που μπαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χώρο και που κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη, κυρίως για τους ίδιους τους τσιγγάνους που περιφέρονται εκεί, μαζί με τις οικογένειες τους.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ο δήμος Αγρινίου, αποφάσισε την μεταφορά της συγκεκριμένης δραστηριότητας σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στον φυλασσόμενο χώρο του ΧΥΤΑ, πράγμα που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πηγή: agriniopress.gr