Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου του δήμου Φερών, καθώς είναι έξι μήνες χωρίς νερό, ενώ γεώτρηση που έκανε η δημοτική αρχή στη θέση Μαγούλα κρίθηκε ακατάλληλη καθώς ανιχνεύθηκε και πάλι αρσενικό. Η δήμαρχος Ελένη Λαίτσιου αποδίδει τις αντιδράσεις σε κάποιούς πού «όταν διοικούσαν κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου και τώρα το παίζουν Μπουμπουλίνες σε καιρό ειρήνης».

Ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι παλιό και η νέα δημοτική αρχή από την αρχή προσπάθησε να το αντιμετωπίσει. «Καλέσαμε άμεσα το ΙΓΜΕ και μας πρότεινε δύο λύσεις. Ν΄’ ανοίξουμε γεώτρηση είτε στην περιοχή της Μαγούλας είτε στην περιοχή του Σαριγκιόλ. Η περιοχή της Μαγούλας ήταν η πιο κοντινή και μπορούσε να δώσει πιο άμεσα λύση, γι αυτό προχωρήσαμε στην ανόρυξη γεώτρησης στη Μαγούλα. Η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση όμως έδειξε ότι υπάρχει αρσενικό.

Παράλληλα εμείς έχουμε κάνει τις ενέργειες και τον επόμενο μήνα προχωρά η δημοπράτηση και για τη γεώτρηση στην περιοχή Σαριγκιόλ. Άρα δεν υπάρχει καμία αστοχία. Στηριζόμαστε σε επιστημονικές εισηγήσεις κι έχουμε προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε χρόνο ρεκόρ όλες τις διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι είχαν υποδείξει από την αρχή την περιοχή Σαριγκιόλ, η οποία τώρα υδροδοτεί την περιοχή του Ριζομύλου. Όπως η δημοτική αρχή δεν έκανε δεκτό το αίτημα και ήδη ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα για να γίνει η γεώτρηση στη Μαγούλα. «Αυτό είναι παραπληροφόρηση, οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες στο Δ.Σ. όπου ψηφίζει και το Τοπικό Συμβούλιο.

Ο προϋπολογισμός του έργου στη Μαγούλα ήταν 50.000 ευρώ. Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, αλλά οι κάτοικοι του Σετεφανοβικείου το αξίζουν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης. Δεν είμαστε θεοί ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρύβει το υπέδαφος. Κάνουμε ενέργειες βασιζόμενοι στις επιστημονικές εισηγήσεις προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα», τόνισε η κα Λαίτσιου.