Το νέο κεντρικό εργοτάξιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πυλαίας, εγκαινίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως στις καινούριες εγκαταστάσεις τα πράγματα θα λειτουργούν «πιο νοικοκυρεμένα και συμμαζεμένα».

Ο δήμαρχος, μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων στους εργαζόμενους, στάθηκε και στον τομέα της καθαριότητας και με αφορμή την ανανέωση συμβάσεων των συμβασιούχων τόνισε: “θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες στα σχολεία, αλλά και να πέσει το βάρος στον καθαρισμό της πόλης από γκράφιτι και αφίσες».

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ακόμη πως την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, προκειμένου να ζητήσει να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, από την πλευρά του, στη διάρκεια των εγκαινίων υποστήριξε πως η ενοποίηση των δομών του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και η στέγαση των συνεργείων και των τεχνικών υπηρεσιών σε έναν ενιαίο χώρο, θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα και συντονισμό των υπηρεσιών.

«Απελευθερώνονται χώροι που ήταν απαράδεκτοι για τους εργαζόμενους, με ανθυγιεινές συνθήκες εργασίες, ενώ τώρα μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και προς τους δημότες” ανέφερε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, με τη μεταστέγαση των υπηρεσιών ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων καθώς απελευθερώνονται δύο κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία προορίζονται για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και άλλων κοινωφελών χρήσεων.

Ήδη σε ένα τμήμα του πρώην εργοταξίου της οδού Άνδρου (παλαιοί στάβλοι Παπάφη) στεγάζεται η δομή του Φιλοξενείου Αιτούντων Άσυλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στο πρώην εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Καρακάση, σχεδιάζεται η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στάθμευσης.