Λόγω μεταφοράς μηχανημάτων για την 5η μονάδα της ΔΕΗ από το λιμάνι της Καλαμάτας στη Μεγαλόπολη, θα διακοπεί η κυκλοφορία τμηματικά.

Η μεταφορά των μηχανημάτων που προορίζονται για τη δημιουργία της νέας 5ης μονάδας παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ με φυσικό αέριο, ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα σήμερα το απόγευμα.

Αύριο στις 5:00 στις Από την Τσακώνα προς την Μεγαλόπολη η μεταφορά θα ξεκινήσει αύριο στις 05.00 και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Τσακώνα – Παραδείσια – παράκαμψη πριν τη Μεγαλόπολη, στο 40ο χλμ. της εθνικής οδού με κατάληξη το εργοτάξιο χώρο της ΔΕΗ.

Το όριο ταχύτητας του συρμού υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα ανά ώρα, γι’ αυτό και οι οδηγοί που θα κινούνται από σήμερα το απόγευμα και αύριο στην εθνική οδό Καλαμάτας – Μεγαλόπολης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων, που θα συνοδεύουν τη μεταφορά της τεράστιας τουρμπίνας, και να είναι οπλισμένοι με υπομονή, γιατί θα υπάρχουν καθυστερήσεις, αφού η κυκλοφορία θα διακόπτεται σε τμήματα της διαδρομής.

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των μηχανημάτων έχουν υποστυλωθεί όλες οι γέφυρες της διαδρομής, προκειμένου να αντέξουν το βάρος του φορτίου.