Δεν έχουν τελειωμό οι «οικονομικές τρύπες» στο Δήμο Βόλου. Οι ορκωτοί λογιστές την Παρασκευή το μεσημέρι εντόπισαν δάνειο 1.2 εκ. ευρώ του πρώην Δήμου Αγριάς και το οποίο δεν είχε καταγραφεί!

Συγκεκριμένα στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντά στην πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής και Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου στην έναρξη της συνεδρίασης αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η απογραφή από τους ορκωτούς λογιστές η τελευταία απάντησε πως μέχρι και την Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενώ βρέθηκε δάνειο ύψους 1.2 εκ. ευρώ που είχε λάβει ο Δήμος Αγριάς από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δεν υπήρχε μέχρι σήμερα για αυτό εγγραφή!!!

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Πατσιαντάς το δάνειο αντιλήφθηκαν πρώτα στην οικονομική υπηρεσία όταν και έφτασε στην Διευθύντρια κ. Μουσκή η δόση που πρέπει να πληρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Από την πλευρά της η κ. Οικονόμου ενημέρωσε ότι και η ίδια ενημερώθηκε για το δάνειο από τα τοκοχρεολύσια ενώ μέχρι να εμφανιστεί ψάχνανε πράγματι να βρούνε από πού προέκυπτε αριθμητική διαφορά που είχε καταγραφεί στα δάνεια. Επίσης σύμφωνα με την κ. Οικονόμου για το συγκεκριμένο δάνειο δεν υπήρχε τίποτα καταγεγραμμένο στο Δήμο Αγριάς – το χειριζόταν όπως είπε ο ειδικός σύμβουλος του πρώην Δημάρχου Αγριάς – και αυτή την στιγμή συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που αφορούν σε αυτό ώστε να τα παραδώσουν στους ορκωτούς λογιστές.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως «δεν ξέρω μέχρι πότε θα βρίσκουμε τρύπες. Έχει φτάσει Ιούλιος και ακόμη βρίσκουμε και δεν ξέρω πλέον πότε θα τελειώσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο δάνειο είχε ληφθεί από το πρώην Δήμο Αγριάς λίγο πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη, και συγκεκριμένα στις 21/5/2010 το τότε δημοτικό συμβούλιο Αγριάς είχε κατά πλειοψηφία εγκρίνει τους όρους λήψης του δανείου το οποίο τελικά είχε συναφθεί με αποπληρωμή σε δέκα χρόνια και επιτόκιο 5.9%. Ο πρώην Δήμος Αγριάς είχε λάβει το δάνειο για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες που ζημιώθηκαν από την πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης.

πηγή: Ταχυδρόμος