Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συνένωση του νοσοκομείου Φιλιατών με το νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, με την κατάσταση στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φιλιατών απειλεί σύσσωμο με παραίτηση, ενώ απειλές εκτοξεύει και ο  γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Σπύρος Πανταζής, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Σήμερα στις επτά το απόγευμα ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, καλεί σε σύσκεψη τους δημάρχους Ηγουμενίτσας και Σουλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, αλλά και τον βουλευτή του Ννμού Χρήστο Κατσούρα, προκειμένου όλοι να τοποθετηθούν δημόσια και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του νοσοκομείου.

Οι φορείς των Φιλιατών πραγματοποίησαν ήδη μία πορεία διαμαρτυρίας καταλαμβάνοντας συμβολικά την είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, όπου ο δήμαρχος μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραίτηση αν δεν μείνει αυτοκέφαλο το νοσοκομείο.

Την ίδια δήλωση έκανε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Πανταζής, ο οποίος τόνισε πως σήμερα θέτει την κομματική ιδιότητα στη διάθεση του κινήματος τονίζοντας ότι υποβάλλει την παραίτησή του αν το υπουργείο Υγείας δεν ανακαλέσει και προχωρήσει στη συνένωση του νοσοκομείου Φιλιατών με το Χατζηκώστα Ιωαννίνων.