«Από αυτή την Κυριακή ξεκινάει μια νέα εποχή για το παζάρι του Πειραιά. Το παζάρι θα λειτουργεί πλέον μέσα στο πλαίσιο που έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, καθώς κληρώθηκαν οι θέσεις για τους εμπόρους.

Για τη διευκόλυνση των νέων αδειούχων ο δήμαρχος Πειραιά προανήγγειλε παράταση 15 ημερών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι πάγκοι με βάση τις προδιαγραφές που έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι των αδειών του παζαριού, τα ονόματα των οποίων αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι θέσεις για το παζάρι θα είναι περίπου 240, ενώ εγκρίθηκαν οι αιτήσεις και για 5 καντίνες. Οι άδειες που δόθηκαν θα λήξουν την 31η/12/2012, ενώ το μήκος κάθε πάγκου θα είναι 2 μέτρα.

Ο χώρος που θα γίνεται το παζάρι, το οποίο θα λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, θα είναι από την οδό Αλιπέδου μέχρι την πλατεία Ιπποδαμείας.

Στο μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει το Δημοτολόγιο του Δήμου Πειραιά την Τρίτη 19-7-2011, για τεχνικούς λόγους που οφείλονται σε εργασίες εναρμονισμού με το Εθνικό Δημοτολόγιο.