Κατά 2.750.000 έχουν αυξηθεί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι Έλληνες που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το διαδίκτυο και το Facebook, ανακοίνωσε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Το πρόγραμμα της αστυνομίας θα παρουσιαστεί πυλωτικά μέσα στον Ιούλιο στην Κω, στη Μυτιλήνη, στο Ρέθυμνο, στα Ιωάννινα και στην Κεφαλονιά. Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας βρίσκεται στο διαδίκτυο και πρέπει να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν, αφού πια το ίντερνετ είναι μονόδρομος για την κοινωνία.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή την εποχή στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι με απάτες, καθώς διάφορες εγκληματικές ομάδες ή άτομα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν, ενώ στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής υπογράμμισε ότι με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεργάζεται και η οικονομική αστυνομία και σύντομα ο ελληνικός λαός θα δει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Η προσπάθεια της αστυνομίας σχετικά με το νέο πρόγραμμα για τους κινδύνους του διαδικτύου συντονίζεται απο τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη ΄Οθωνα, ο οποίος τόνισε ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η επιτυχία τόσο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και του επιφεφαλής, Μανώλη Σφακιανάκη.