Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της κατάργησης του 20 % των ειδικών θέσεων στάθμευσης και στάσης σε ζωτικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Συγκεκριμένα ανακαλούνται :

– 8 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

– 41 θέσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

– 14 πολιτικών κομμάτων

– 70 θέσεις των Ανώνυμων Εταιριών, Συλλόγων, Σωματείων και Δημόσιων υπηρεσιών.

– 8 θέσεις ξενοδοχειακών μονάδων

– 16 θέσεις ΝΠΔΔ, ενώ θα επανεξεταστούν οι 51 θέσεις των Προξενείων, οι 21 θέσεις των Ιερών Ναών, καθώς και οι θέσεις στάθμευσης των τραπεζών.

Σχετικά με τα αναπηρικά οχήματα, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης, Γιώργος Δημαρέλος ανέφερε ότι προτείνεται η συνέχιση του καθεστώτος παραχώρησης των ειδικών θέσεων στάσης και στάθμευσης, με ισχύουσα Νομοθεσία, με την προϋπόθεση να αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που δικαιούται τη θέση.

Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία προτείνεται η παραχώρηση ατελώς μιας θέσης στάσης, για επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών, μήκους επτά μέτρων, και μόνο στην περίπτωση που η στάση επιτρέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της πόλης.

Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση προτείνεται να ανακληθεί η παραχώρηση 157 ειδικών θέσεων στάθμευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάφορες κατηγορίες οχημάτων.