Άδεια απόπλου για το λιμάνι της Παλαιά Φώκαιας δόθηκε σήμερα στο σκάφος «JULIANO» με σημαίας Σιέρα Λεόνε, που ανήκει στο στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, στο σκάφος αποκαταστάθηκαν όλες οι ελλείψεις που είχαν διαπιστωθεί και χορηγήθηκε άδεια απόπλου από τη λιμενική αρχή Περάματος για άλλο λιμάνι της ελληνικής επικράτειας.

Στο «JULIANO» μαζί με πέντε ακόμη πλοιάρια που ανήκουν στο στολίσκο της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει απαγορευτεί ο απόπλους για τη Γάζα.

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ) έχει ζητήσει από όλες τις κυβερνήσεις που τις αφορά το ζήτημα να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποτρέψουν τον απόπλου του νέου στολίσκου για τη Γάζα και έχει καλέσει όσους θέλουν να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια για την περιοχή να το κάνουν μέσω των υφιστάμενων συστημάτων.

Την έντονη διαμαρτυρία τους, για το γεγονός ότι οι λιμενικές αρχές δεν επέτρεπαν τον απόπλου του «JULIANO», εξέφρασαν χθες περίπου 30 ακτιβιστές έξω από το λιμεναρχείο Περάματος οι οποίοι αργότερα αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.