Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας, η 48ωρη απεργία και η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος φιγουράρουν στα ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων.

«Η ελληνική αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές στην κεντρική Αθήνα την Τρίτη, κατά την έναρξη της 48ωρης απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές ως τίμημα για περαιτέρω οικονομική βοήθεια», επισημαίνει το Reuters.

«Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον νεαρών που τους πετούσαν πέτρες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι κόντρα στα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή», αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CNN το οποίο σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά διαδηλωτών» επισημαίνει: «Η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στην Αθήνα προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές, καθώς χιλιάδες πραγματοποιούσαν πορεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας».

«Πάνω από 20.000 άτομα διαδήλωσαν στην Αθήνα, φωνάζοντας κλέφτες τους πολιτικούς. Οι διαμαρτυρόμενοι μαζεύτηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο για να μπλοκάρουν το νέο πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης», αναφέρει η ιστοσελίδα του γερμανικού Spiegel.

To ιταλικό πρακτορείο Ansa μεταδίδει: «Σήμερα και αύριο η Ελλάδα παραλύει από την πρώτη γενική 48ωρη απεργία που έχει κυρηχθεί ποτέ στη χώρα από τα συνδικάτα. Η αστυνομία συγκρούστηκε με ομάδες νεαρών που τους πετούσαν μπουκάλια και αντικείμενα στην πλατεία Συντάγματος».